De Regio

Start
Het Huis
Prijzen
Het Dorp
De Regio
Routebeschrijving
Contact
De kastelen van de ‘Katharen’ bevinden zich op zo’n 2 uur reisafstand (Peyrepéthuse, Quéribus).

De schitterende stad Carcassonne bevindt zich op ongeveer 50 min. rijden.

Carcassonne  Carcassonne  


Op ongeveer 20 km. afstand vindt u het kunstmatig aangelegde meer ‘Lac de Salagou’, omringd door merkwaardige vulkanische gebergten.

Salagou is een niet-toeristische maar prachtige site waar geen motorbootjes of andere motor-aangedreven tuigen toegelaten zijn.

lake of Salagou  


Een beetje verderop kunt u ‘Cirque de Mourèze’ bezoeken, een imposante rotsformatie waar u urenlang kan rondwandelen.

Cirque de Mourèze  Cirque de Mourèze  


De Middellandse Zee bevindt zich op ongeveer 45 minuten rijafstand. Valras-Plage is een typisch Frans kuststadje waar uw kinderen rustig op het strand kunnen spelen en waar u kunt genieten van een ijsje of van een andere verfrissing in één van de vele bars.

Valras-Plage  Valras-Plage  


Elke zaterdag is er markt in Pézénas, gelegen in de richting van Cap d’Agde, die het echte leven in het zuiderse Frankrijk uitstraalt. Pézénas, waar de Franse schrijver Molière nog verbleef, is een toeristische stad die echt wel de moeite waard is om te bezoeken. Er zijn heel wat kleine typische kunstwinkeltjes waar u leuke geschenken kan vinden.

market in Pézénas  market in Pézénas  


Béziers is de hoofdstad van het departement en kan gemakkelijk bereikt worden via de ‘départementale’. Op ongeveer 35 minuutjes staat u in het centrum. Béziers is een typisch mediterrane Franse stad waar u alles vindt wat u nodig heeft: kleine restaurants, bars, winkels, een overdekte en open markt, banken, …

Als u in Béziers bent, moet u zeker de ‘neuf écluses’ (de 9 sluizen) bezoeken: ze vormen een merkwaardig schouwspel.

Béziers  Pont-Vieux  neuf écluses  


Er zijn nog talloze andere toeristische sites die makkelijk bereikbaar zijn: de ‘Gorges d’Héric’, de ‘Gorges d’Hérault’, de ‘Grotte de la Clamouse’ en de ‘Grotte des Demoiselles’, de ‘Cirque de Navacelles’, Cap d’Agde (Aqualand) en Grau d’Agde, Saint Guilhem le Désert, Olargues, Minerve, ...

Gorges d’Héric’  Grotte de la Clamouse  


Voor meer informatie kan u altijd terecht op ‘www.cdt-herault.fr’.
   
     english Home  |   Mail ons     
©2007 BVBA Herault - all rights reserved